Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Πρόληψη... η πρώτη νίκη! - γράφει ο Θωμάς Καραδήμος

Πόσο διαφορετικές θα ήταν οι ζωές των ανθρώπων εάν είχαν την ΄΄πρόληψη΄΄ στη ζωή τους;
Όταν χάνεις έναν δίκο σου άνθρωπο είναι σαν να χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου.Αν ο θάνατος είναι απο πρόβλημα υγείας και ιδιαίτερα σε μικρή ηλικία, τότε τα συναισθήματα που γεννιούνται γίνονται πιο δυνατά.Στην αρχή νιώθεις θλίψη πόνο αδικία,ψάχνεις να βρεις την αιτία , από τις πρώτες σκέψεις λες "γιατί σε εμάς" όσο εγωιστική και αν είναι αυτή η σκέψη.
 Τα βάζεις με το Θεό, με την τύχη την μοίρα σε οτι πιστεύει ο καθένας. Αλλά.Αλλά χωρίς να βρίσκεις την λύση.
Καταλήγεις να ζεις με τις αναμνήσεις,καλές και κακές και συνεχίζεις την ζωή σου δίνοντας κουράγιο σε αυτούς που το χρειάζονται πιο πολύ απο σένα.
  Ο αγώνας ενός ανθρώπου που αντιμετωπίζει ενα πρόβλημα υγείας είναι το μεγαλύτερο μάθημα για το πως  θα πρέπει να ζεις τη ζωή .Η δύναμη που μπορούν να σου μεταδώσουν με τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για να ξεπεράσουν το πρόβλημα σε ξυπνάει από αυτό που νομίζεις πως έχεις για ζωή και το πόσο την εκτιμάς.
  Όλοι μας θυμόμαστε  την υγεία οταν την χάσουμε όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή .Η πρόληψη ομως είναι ένα ισχυρό όπλο ενάντια στην αρρώστια. Πολλοί ίσως να είχαν σωθεί εάν έκαναν έστω μια φόρα το χρόνο τις απαραίτητες εξετάσεις.Η πρόληψη ειναι σωτηρία!Η πρώτη νίκη!
Το παρελθόν είναι παρελθόν!Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις.Το μέλλον είναι μεν κάτι που μπορείς να προγραμματίσεις αλλά όχι απαραίτητα κάτι που μπορείς να ελέγξεις. Ίσως να είναι αργά όταν θα πάρεις την απόφαση. Το μόνο που υπάρχει πραγματικά, είναι το παρόν.Για αυτό κάνε κάτι τώρα για τη ζωή σου!