Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

What the fuck?

Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να κάνουμε μια δουλειά, την οποία την αναθέτουμε σε 2 υπαλλήλους με διαφορετικό εργασιακό καθεστώς.

Ένας ιδιώτης θα κάνει τη δουλειά με ένα κόστος Χ. 

Θα προσπαθήσει να κάνει τη δουλειά γρήγορα και όσο καλύτερα μπορεί, ώστε να ξαναέχει δουλειά και να τον προτιμήσει ο πελάτης. 



Με τα λεφτά που θα πάρει, θα πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της δουλειάς, ασφαλιστικές εισφορές, τηλέφωνα καθώς και όλα τα άλλα έξοδα της επιχείρησης του. 

Τέλος, θα πληρωθεί από αυτόν που του ανέθεσε τη δουλειά και αν υπάρχει δυσκολία θα πάρει την αμοιβή του σε δόσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν μείνει ευχαριστημένος ο πελάτης, δεν τον ξαναπροτιμάει
____________________________________

Ένας κρατικός υπάλληλος θα κάνει τη δουλειά με κόστος 2Χ. Δεν το νοιάζει αν θα κάνει καλά τη δουλειά, αφού δεν υφίσταται καμία αξιολόγηση και δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. 

Επίσης, θα κάνει τη δουλειά αργά, αφού δουλεύει μόνο πρωινές ώρες και όχι Σαβ/κο ενώ λόγω της καθυστέρησης, ενδέχεται να εργαστεί υπερωριακά και να κερδίσει περισσότερα χρήματα.

Με τα λεφτά που θα πάρει, δε θα πληρώσει καμία υποχρέωση, αφού δεν προκύπτει καμία τέτοια από την εργασία του. 

Όσον αφορά την αμοιβή του, δε θα τον πληρώσει μόνο αυτός που του ανέθεσε τη δουλειά, αλλά και όλοι οι άλλοι, άσχετα αν απολαύσαν την εργασία ή το προϊόν που προσέφερε. 

Αν υπάρχει δυσκολία στην καταβολή της αμοιβής του, τότε αυτός θα πάρει άμεσα τα χρήματα από την τσέπη όλων των άλλων και θα απεργήσει προειδοποιητικά για να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. 

Μείνει δε μείνει ευχαριστημένος ο πελάτης, είναι αναγκασμένος να τον πληρώνει μέχρι να....μέχρι τέλους